Folytatódik a 21-es főút négysávosítása

A képviselő hozzátette: a két szakaszon összesen négy kilométeren építik át négysávosra 2010 nyarára, és az ütemterv szerint a beruházás azonnal folytatódhat is 2010-től a még hiányzó 36 kilométeres szakaszon. Így legkésőbb 2012-re négysávos lesz a 21-es főút Salgótarján és az M3-as autópálya hatvani csomópontja között – tette hozzá.
Boldvai László ismertette: a két Heves megyei, négy kilométernyi szakasz kivitelezésére kiírták a közbeszerzési eljárást, február 23-ig kell beadni a pályázati anyagot. Az árajánlatok ismerete nélkül a politikus 3 milliárd forintot meghaladónak becsülte a beruházás költségét, a fejlesztés európai uniós forrásból, a Közlekedési Operatív
Program (KÖZOP) keretből valósul meg Jobbágyi és Lőrinci térségében. A szakaszok átadása 2010 júliusában várható.
Boldvai László közölte: zajlanak a fennmaradó 36 kilométeres szakasz tervezési munkái is, a jelenlegi ütemterv szerint ezen azonnal folytatódhat a négysávosítás mintegy 25 milliárd forintos beruházásban, így 2011-2012-re elkészül a teljes fejlesztés. Nógrád megye legforgalmasabb útja, a 21-es főút négysávosítása 2002-ben kezdődött meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.