Forgalomlassító gazdademonstráció Tiszafüred közelében

Pénteken huszonkét traktorral zárták el a fél útpályát a 33-as számú főúton Tiszafüred és Poroszló között. Márkus László elmondta, a bejelentett tiltakozást rendőri biztosítás mellett március 20-ig munkanapokon reggel kilenc és délután 16 óra között tartják. A gazdák célja, hogy megmozdulásukkal felhívják a közvélemény figyelmét az ágazatban dolgozók tarthatatlan helyzetére, kiszolgáltatottságára és az esélyegyenlőtlenségre – fogalmazott a Tiszamenti Gazdakör vezetője.
„Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor a kormány bejelentette harminchárom milliárd forint földalapú támogatás elvonásának szándékát. Ezzel nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy cselekednünk kell saját érdekünkben, mert arra nem számíthatunk, hogy bárki megvéd bennünket” – fogalmazott az akció szervezője.
Márkus László tájékoztatása szerint a döntés visszavonása mellett számos más követelést is megfogalmaztak. Ilyen például, hogy legalább nyolcvan százalékban magyar áru kerüljön az üzletek polcaira, továbbá ne büntessék a túlsúlyos, illetve túlméretes mezőgazdasági járműveket az utakon. Követelik azt is, hogy az agrártermékekre a mindenkori önköltségi árnál nem alacsonyabb, garantált árak vonatkozzanak.

Kapcsolódó hírek:
Tabajdi: tovább nő az uniós agrárboríték idénMagosz, avagy: megint jönnek, demonstrálnakAz agrárkamara szerint aránytalan az elvonásKibírhatók az idei elvonások az agráriumbanGráf: mínusz 33 milliárd, SPS csak jövőreGráf József: kisebb támogatás, nem lesz idén SPSFont Sándor: drasztikus a tervezett agrárelvonás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.