Halászati beruházási támogatások

Az összeget főleg a belvízi halászatra, az “akvakultúra fejlesztésére”, halászati termékek feldolgozására, halfeldolgozók korszerűsítésére lehet fordítani. A program elsődleges céljának nevezte a szakállamtitkár, hogy növekedjen Magyarországon a halfogyasztás, illetve, hogy nagyobb legyen a magyar haltermékek iránti igény az Európai Unióban. A szakállamtitkár elmondta, hogy az unióban átlagosan 22 kilogramm halat fogyaszt egy személy évente, Magyarország az utolsó helyen áll a négy kilogrammos évenkénti fogyasztással. A leghamarabb elérendő célnak nevezte, hogy felzárkózzon az ország a mostani utolsó előtti helyezetthez, hogy Magyarország elérje a 6 kilogrammos évenkénti átlagos fogyasztást. Megjegyezte: az elmúlt öt-hat évben valamelyest Magyarországon is emelkedett a halfogyasztás mennyisége. Sirman Ferenc bejelentette: június 1-jétől lehet benyújtani a pályázatokat a Halászati Operatív Program keretében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.