Hamarosan újraindítják a péti termelést

Az újraindítás feltételeit már megteremtették, s a cég „nagyarányú műtrágya-kiszállításra”, a vevői gyors kiszolgálására készül – fogalmazott a titkárságvezető, hangsúlyozva: ennek érdekében mintegy száz dolgozóval megnövelik a logisztikai munkát végzők számát. Februárban további száz dolgozót alkalmaznak majd a gyártóüzemben – tette hozzá Medve József.
A cég képviselője emlékeztetett arra, hogy a Nitrogénművek Zrt. a múlt év október 18-án állította le a műtrágyatermelést, a banki finanszírozás megszűnése miatt. Mint mondta: azóta „több szintű intézkedés- és tárgyalássorozat zajlott” a gyár újra indításával kapcsolatos feltételek megteremtése érdekében, s a közelmúltban sikerült megállapodni arról – kormánygarancia alapján -, hogy az MFB 10 milliárd forintos hitelt nyújt a Nitrogénművek Zrt.-nek. Medve József ismertetése szerint lezárták az OTP-vel fennálló eddigi „banki kapcsolatukat”, s az OTP Nyrt. a cég teljes vagyonára vonatkozó jelzálogjogát megszüntette.

Kapcsolódó hírek:
Állami segítség nélkül működtetnék a NitrogénműveketKarsai: ígéret a műtrágyagyártás beindításáraKi jelent föl kit Pét miatt?Mentőöv a NitrogénműveknekNéhány hétre leállt a Nitrogénművek Zrt.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.