Hegyi 27 módosítóval támad GMO ügyben

Hegyi Gyula emlékeztet arra, hogy az európai polgárok 62 százaléka semmiképp sem akar génkezelt élelmiszert fogyasztani, ennek ellenére az EU területén már több GMO-t engedélyeztek, mint a nálunk óvatosabb Brazíliában vagy Argentínában. A magyar képviselő szerint a génmódosított szervezetek engedélyezéséről saját országuk területén egy brüsszeli hatóság helyett maguknak a tagállamoknak kellene dönteniük.
Hegyi Gyula a génkezelt repce engedélyezésével kapcsolatos, most folyó bizottsági eljárás megváltoztatására konkrét javaslatot is tesz, módosítása értelmében a tagállamok visszautasíthatnák az ilyesfajta repcét. Utal arra, hogy a GMO-mentes repce ára a világpiacon magasabb, mint a génkezelté, így magunkat károsítanánk a GMO-s változat beengedésével. A magyar képviselő a természetvédelmi területeket teljes mértékben mentesítené mindenfajta génkezelt növénytől. Hegyi Gyula eddigi tapasztalatai alapján bízik benne, hogy az Európai Parlament tagjaink többsége és valamennyi magyar EP-képviselő támogatja javaslatait.

Kapcsolódó hírek:
Szigorúbb GMO szabályozás a láthatáronMegoldatlan a GM növények ügyeMi lesz a GM növényekkel az Európai Unióban?Még nincs uniós döntés, de hamarosan lehet – Már vetnék a GM kukoricát MagyarországonBrüsszel tanácstalan a génmódosított növények ügyében

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.