Idén is az OTP a legjobb magyar bank

A cég 2008-ban a teljes magyar bankszektor adózott eredményének 40 százalékát adta, a lakossági betétállomány 30,4 százalékát kezelte, a háztartások hitelállományán belül pedig 29,6 százalékos részesedése volt. A Euromoney e globális rangsorokban már több éve rendre az OTP Bankot nevezi meg a legjobb magyar banknak. Az egyik korábbi Awards for Excellence-ben a pénzügyi magazin azt írta, hogy az OTP „valószínűleg Kelet-Európa legnagyobb üzleti sikersztorija”, a tavalyi listán pedig a közép-kelet-európai térség legjobb helyi egyéni bankja címet kapta a magyar pénzintézet. A magazin a térségi vállalati szektor egészére kiterjedő idei felmérésében – amelynek eredményét a májusi lapszám közölte – elemzői és piaci vélemények alapján az OTP-t választotta a legjobb magyar vállalatnak.

Ki a legjobb nemzetközi?

   
A júliusi kiadásban ismertetett idei globális banki ranglistán az osztrák RZB/Raiffeisen International lett a legjobb nemzetközi bank a közép- és kelet-európai piac egészén. Az indoklás szerint a bankcsoport jelentős térségbeli múltja révén jól tudja kezelni a helyi kockázatokat. Herbert Stepic, a Raiffeisen International vezérigazgatója a Euromoney folyóiratnak elmondta: a kelet-közép-európai gazdasági problémák ellenére a cég továbbra is teljes mértékben elkötelezett térségi tevékenységének folytatása mellett.

Pánik helyett hídszerepet vállal a Raiffeisen

Stepic szerint a Raiffeisen célkitűzése az, hogy „pánik helyett átsegíti az ügyfeleket a válságon”. Hozzátette: a bank üzleti modellje a szerteágazó tevékenység révén „beépített biztosítékokat” tartalmaz. A vezérigazgató szerint a cégnél az elmúlt időszakban a hangsúly a növekedésről és a profitról átkerült a tőke és a likviditás megőrzésére, és elsősorban a válságkezelésre. A londoni szakfolyóirat idei globális Awards for Excellence-listáján a világ legjobb bankja a londoni székhelyű HSBC, a legjobb befektetési bank pedig a Crédit Suisse lett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.