Júniusban Hazajáró Hétvége

A kezdeményezéshez csatlakozó idegenforgalmi szolgáltatók kedvezményes szálláshelyekkel, magyar termékekkel, és különféle hétvégi programokkal várják a vendégeket. A szervezők a magyar vidék szépségére és gazdag turisztikai kínálatára szeretnék felhívni a figyelmet.

Ötödével olcsóbb szálláshely

A háromnapos program során a regisztrált szolgáltatók legalább 20%-kal olcsóbban kínálják szálláshelyeiket és programjaikat. Kerényi Gyula, az FVM Vidékfejlesztési Képzési és Szaktanácsadási Intézet kommunikációs osztályvezetője elmondta: a projekt többek között a 96 LEADER közösség bevonásával valósul meg.. A LEADER akciócsoportok előzetesen feltérképezték saját térségük turisztikai kínálatát, így a Hazajáró Hétvégén részt venni kívánó szálláshelyadókat, vendéglátókat és szolgáltatásokat közvetlenül keresik fel és kínálják fel a programba történő regisztrálás lehetőségét. Ezáltal minden LEADER térség sajátos adottságait kínálja az érdeklődő vendégek figyelmébe.

Új internetes oldal

Napokon belül elérhetővé válik a www.hazajaro.hu internetes oldal, ahol a vidéki szálláshely-tulajdonosok, turisztikai szolgáltatók regisztrálhatják magukat és feltölthetik szolgáltatásaikat. A szervezők várják falusi vendégházak, panziók, fogadók, csárdák, éttermek, falusi vendégasztalok, bioporták, bor-és sajtutak, kézműves műhelyek, múzeumok, helytörténeti gyűjtemények, tájházak, lovas és a legkülönfélébb aktív vagy kulturális programok gazdáinak jelentkezését. A részvétel feltétele, hogy a jelentkezők e három napban legalább 20 százalék kedvezménnyel kínálják termékeiket és szolgáltatásaikat, de a kedvezmény ennél akár több is lehet. Ha a vendég megszáll egy falusi vendégházban, akkor a vendéglátó a szálláson kívül az étkezés árából további engedményt adhat.

Itthon keresni a kikapcsolódást

Az elképzelések szerint a szolgáltatói adatbázis az akciós hétvégét követően is elérhető lesz, folyamatos megjelenést biztosítva ezzel a vidéki turizmus szolgáltatóinak. A cél, hogy az emberek ne csak ezen a hosszú hétvégén válasszák a belföldi üdülési lehetőségeket. A programban való részvételre egyedileg, a honlapon történő regisztrációval, illetve a LEADER akciócsoportoknál és a FATOSZ megyei szervezetein keresztül lehet jelentkezni. Szeretnénk, ha legalább annyian vennének részt a Hazajáró Hétvégén, mint a két évvel ezelőtt megrendezett Vidéki Turizmus Napján. A vidéki-falusi turizmus iránt egyre nagyobb az érdeklődés , amely várhatóan még tovább fog növekedni. Szakértők szerint a gazdasági válság miatt várhatóan kevesebben utaznak idén külföldre, így ők reményeink szerint itthon keresik a kikapcsolódást.

Összesen 1.800 szálláshely

A szálláshelyek minőségbeli javulása, a turisztikai szolgáltatások választékának bővülése és a vonzó programok szintén abba az irányba hatnak, hogy minél többen kedvet kapjanak a vidéki Magyarország értékeinek felfedezéséhez,– tette hozzá az osztályvezető. A FATOSZ közel 1.800 szálláshelyet tömörítő érdekképviselet: szálláshelyei között bio-, öko-, boros- és egészségporták, mozgáskorlátozottakat fogadó, bébi- és gyermekbarát vendégházak, aktív üdülési formákat kínáló szolgáltatók, lovas, hagyományőrző vagy falusi életmódot bemutató programhelyszínek egyaránt megtalálhatók. A szövetségen keresztül az újonnan létrehozott Idegenforgalmi és Kulturális Vidéki-falusi Érdekképviseleti Ernyőhálózat 16 tagszervezete is bekapcsolódik a Hazajáró Hétvége programjába, hogy segítsenek bemutatni a települések széles kínálatát, a vidék jellegzetes ízeit, gondos munkával termelt és feldolgozott termékeit – mondta Szalay-Zala Andrea, a FATOSZ főtitkára.

Készült az Európai Unió, a Magyar Köztársaság Kormánya és az ÚMVP irányító hatóságának támogatásával.

Utolsó kapcsolódó hírek:
Ötszörösére nőtt az ÚMVP előlegének igénylési díjaFalunapok újra – ÚMVP támogatássalA Borutak Szövetége is csatlakozott az IKUVÉH-hozKisbér és Komárom térsége az elvándorlás ellen küzd Falunapokkal az idegenforgalomért a Maros-völgyébenStabil pénzügyi háttér a vidékfejlesztéshezDinnyeszállítást könnyít a támogatott gépbeszerzésA hagyományőrzésnek az értékekre kell épülnieHazai zöldség és gyümölcs az asztalokra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.