Kicsit nőtt a Törley bevétele tavaly

A Törley Pezsgőpincészet az idei tervekről még nem kívánt bővebb tájékoztatást adni. A Törley pezsgők a magyarországi pezsgőpiacon mintegy 32-38 százalékos részesedéssel rendelkeznek, és a társaság számításai szerint ezzel változatlanul piacvezető Magyarországon. Adataik szerint Magyarország legkedveltebb pezsgője a Törley Charmant Doux, a belföldi piacon eladott összes pezsgőmennyiség 10-15 százalékát teszi ki. Magyarországon évente megközelítőleg 25 millió palack pezsgő fogy – ebből 8 millió a Törley -, exportra 6 milliót értékesítenek.
A társaság tájékoztatása szerint Magyarországon a száraz és a félszáraz pezsgők egyre kedveltebbek, de továbbra is az édes pezsgők a legnépszerűbbek. Ez utóbbi teszi ki az összes pezsgőfogyasztás kétharmad részét.
A magyar pezsgők külföldön is keresettek. A Törleynél példaként hozták Észtországot, ahol 1,4 millió lakosú ország több mint 1,5 millió Törley palackot fogyaszt el évente. Mindez azt jelenti, hogy Észtországban évente egy lakosra több mint egy palack Törley pezsgő jut, de népszerűek a Törley termékei Svédországban is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.