Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj – a kiválók jutalma

2006-óta a vidékfejlesztési miniszter minden évben öt vállalkozásnak adja át a Magyar Agrárgazdasági Minőségi Díjat, mely azokat a vállalkozásokat jutalmazza, amelyek elkötelezettek a minőségi munkavégzés iránt. Idén az alábbi vállalkozások vehették át az elismerő oklevelet és emléktáblát: Bánffi & Bánffi Kft., Mirelite Mirsa Zrt., Pápai Hús 1913 Kft., Szatmári Konzervgyár Kft., Tutti Élelmiszeripari Kft. Mára egyértelműen bebizonyosodott, hogy azok a vállalkozások, amelyek nem fejlesztik szakmai felkészültségüket, termékeiket, szolgáltatásaikat és tevékenységüket, a piaci versenyből kiszorulnak. Azok pedig, amelyek tevékenységük során kiemelt figyelmet fordítanak a minőségi munkavégzésre, a folyamatos fejlődésre és fejlesztésre, sikeresen, hatékonyan, saját és mindannyiunk megelégedésére működnek – fogalmazott Kardeván Endre a díjátadó ünnepségen. Az államtitkár kiemelte: miután a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj egyet jelent a minőség, a kiválóság, a siker fogalmakkal, azok a vállalkozások, amelyek ebben a nehéz gazdasági helyzetben magukénak tudhatják ezt az elismerést, méltón lehetnek büszkék munkájukra, elért eredményeikre. Az államtitkár szólt arról is, hogy az agrárgazdaság szeplőinek segítését szolgálják azok a javaslatok is, amelyek alkalmasak az élelmiszer-feldolgozást sújtó legsürgetőbb tennivalók és feladatok megfogalmazására, az élelmiszeripar versenyképességének helyreállítására. A tervezett kormányzati intézkedések a magyar élelmiszeripar versenyképességének helyreállítását – többek között a finanszírozás javításán, a gazdaság kifehérítésén, az együttműködés, és a piaci feltételek javításán keresztül – célozzák meg. A MAMD díj nem egy termék minőségének kiválóságát, hanem a vállalkozás egészének a minőség iránti elkötelezettségét, minőségügyi tevékenységének magas színvonalát hivatott igazolni. A díj célja egy olyan modell kialakítása, bevezetése és hatékony működtetése a díjazott szervezetek által, amely példaértékű és segíti az agrárgazdaság többi szereplőinek folyamatos fejlődését. A nyertes cégek pályázatai alapján kiderült, hogy a siker kulcsa nem más, mint hogy komolyan vették a minőség kérdését, azaz szem előtt tartják a piac igényét, azt, hogy minőségi termékeket kell előállítani, minőségi szolgáltatásokat kell nyújtani a fogyasztónak – fogalmazott Gyaraky Zoltán, az Élelmiszer-feldolgozási Főosztály vezetője. Mint mondta, az agrárvállalkozások megerősödése, valamint az élelmiszerágazat versenyképessége szempontjából kiemelkedő jelentőségű a fenntarthatóság biztosítása, a hungarikumok, a magyar és a kézműves termékek előállítása, ami új elemként került a MAMD pályázati feltételek közé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.