Magyar befektetőknek kínálják a szerb állami vállalatokat

Az ITD közlése szerint február 16-án egy fórumon a Szerb Privatizációs Ügynökség részletes tájékoztatást ad az értékesítésre szánt jelentős állami vagyonról. A folyamatban lévő szerb privatizációban a gazdaság szinte valamennyi ága érintett, egyebek között a mezőgazdasági gépgyártás, a könyvkiadás, a mélyépítés, az állattenyésztés, továbbá ruhagyár, autóbusz közlekedési vállalat és szállodák, éttermek is szerepelnek a listán.
Az ITD adatai szerint 2008. végéig félmilliárd euró értékben fektettek be magyar cégek Szerbiában. Az aktív üzleti jelenlétet indokolja Szerbia fejlődő gazdasága, a magyarországinál alacsonyabb bér- és járulékköltségek, valamint a kedvező adópolitika. Ezek a kritériumok számos, különböző profilú vállalkozást vonzottak már oda.
Az ITD Hungarynél 2007 óta külön részleg foglalkozik tőkekihelyezéssel. Ennek célja, hogy a magyar kis- és középvállalkozások külföldi befektetési kedvét konferenciákkal, üzleti fórumokkal növelje, valamint segédkezik külföldi befektetési célpontok felkutatásában. Az állami ügynökség segítséget nyújt a külföldi cégalapításhoz is, és letelepedés után helyszíni tanácsadással támogatja a magyar vállalkozásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.