Marad a Globus márkanév a húskonzerveknél is

A Globus a korábbi összforgalmának 20 százalékát kitevő húsalapú konzervtermékek gyártásának befejezése után döntött úgy, hogy hét céget, köztük a legnagyobb magyar gyártókat hívja meg arra a pályázatra, amelyen az ezen termékeire vonatkozó márkajogokat értékesíti. A döntés értelmében a Globus márkanevű húsalapú konzervtermékek, így a készételek, löncs- és vagdalthúsok, szendvicskrémek és pástétomok továbbra is elérhetőek lesznek – derül ki a közleményből. Az intézkedések nem érintik a Globus márkanév alatt forgalmazott különböző ételízesítőket és szószokat, amely termékcsoportokban a márkanév tulajdonosa az Unilever.

Más fókuszok

A Globus csoport a jövőben a termékpalettáján a két legnagyobb súlyú termékcsoportjára, a mélyfagyasztott és zöldségkonzerv termékeire kíván fókuszálni, amely területeken a Globus jelentős beruházásokat és fejlesztéseket hajtott végre korábban. A cég szándéka, hogy ezen két termékcsoport esetében megőrizze és növelje a cég belföldi és export pozícióit a jövőben is. Múlt héten a cseh a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai lap azt közölte, hogy a Hamé élelmiszeripari csoport megvette a magyar Globus húsfeldolgozó részlegét. A tranzakció árát a felek közös megállapodás alapján nem közölték.

Nem gyárt húskonzervet

A Globus március közepén jelentette be, hogy átszervezi tevékenységét, és ennek keretében megszüntette a húskonzervek gyártását, egyebek mellett a gazdasági válság miatt kialakult romló gazdasági környezet, drasztikusan emelkedő költségek és a csökkenő kereslet miatt. A Globus 2007-es árbevétele mintegy 27 milliárd forint volt, ebből a húsalapú konzervtermékeké 5 milliárd forintot tett ki. Az dél-morvaországi székhelyű Hamé csoportnak már működik Magyarországon leányvállalata, a Hamé Hungaria, amelynek a forgalma tavaly 11 százalékkal nőtt. Az értesülések szerint a Hamé ezzel a tranzakcióval megkétszerezheti vagy megháromszorozhatja magyarországi forgalmát.

A csehek izlandiak

A Hamé a legnagyobb cseh élelmiszeripari csoport. A holding fő része a Hamé részvénytársaság, amely 1992-ben a Biofruct Babice állami vállalat privatizációjából jött létre. A Hamé tavaly az izlandi Nordic Partners csoport tulajdonába került. A Hamé tavaly rekord forgalmat bonyolított, több mint 5 milliárd euró értékben. Külföldön Magyarországon kívül Romániában, Oroszországban, Lengyelországban, Ukrajnában és Szlovákiában is van leányvállalata. Termékeit több mint harminc országba exportálja.

Utolsó kapcsolódó hírek:
Megvette a Globus húsfeldolgozó részlegét a cseh HaméSzakszervezetek tiltakoznak a Globus üzembezárása miattMegszüntette a húskonzervek gyártását a Globus


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.