Másfél milliárd forint munkahelyteremtés támogatására

A pályázat fő célkitűzései között szerepel az új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások támogatása, a regionális különbségek mérséklése, illetve a fejlődőképes vállalkozások piaci pozíciójának megerősítése. A pályázaton a Magyarországon telephellyel, fiókteleppel rendelkező vállalkozások, szervezetek vehetnek részt. A beruházást legkésőbb 2009. november 30-ig kell befejezni.

Mire kérhető a támogatás?

Támogatás kapható a projekt keretében beszerzett új műszaki berendezésekre, gépekre, egyéb berendezésekre és felszerelésekre, továbbá az immateriális javak közül a találmány, a szabadalom, a licence és a know-how beszerzése során felmerülő költségekre. Hátrányos helyzetű kistérségek esetében az új épület, épületrész építési költségei is elszámolhatók.

Új munkahelyenként 800 ezer

A támogatás mértéke új munkahelyenként legfeljebb 800 ezer forint, amelyhez új munkahelyenként 200 ezer forint kiegészítő támogatás nyújtható, amennyiben a beruházás hátrányos helyzetű kistérségben valósul meg. Új munkahelyenként további 200 ezer forint támogatás kérhető, amennyiben a leghátrányosabb helyzetű kistérségek valamelyikében kerül megvalósításra a projekt. Munkaügyi kirendeltségen nyilvántartott munkanélküli felvétele esetén további 200 ezer forint igényelhető az új munkahelyek után. A pályázó maximum 1,5 millió forint támogatást igényelhet új munkahelyenként.

Összesen legfeljebb 80 millió

A pályázaton elnyerhető támogatás maximális nagysága 80 millió forint, illetve hátrányos helyzetű kistérségekben, településeken történő beruházás esetében 160 millió forint. Amennyiben az újonnan létrehozott munkahelyek száma meghaladja a 300 főt, úgy a támogatás mértéke további 100 millió forinttal növelhető. A támogatás intenzitása nem haladhatja meg a jogszabályban meghatározott, régiónként eltérő, a beruházás elszámolható költségeinek 25 és 50 százaléka közötti mértéket.

Ötéves működtetési kötelezettség

A beruházás kapcsán beszerzett eszközöket a beruházás befejezésétől számított 5 évig (kis- és középvállalkozás esetén 3 évig) kell fenntartani és üzemeltetni az érintett régióban. A létszámra vonatkozóan 3 éves (kkv esetén 2 éves) továbbfoglalkoztatási kötelezettség áll fenn. A pályázatot a beruházás helyszíne szerint illetékes munkaügyi központhoz lehet benyújtani 2009. március 18-ig.

Kapcsolódó hírek:
Támogatások munkahely megtartásraMegújultak a foglalkoztatást elősegítő támogatások


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.