Nagy mennyiségű metil-alkoholt loptak el Bács-Kiskun Megyében

Az elmúlt két hétben Bács-Kiskun Megyében a Mol Zrt. telephelyeiről ismeretlen tettesek jelentős mennyiségű, mintegy 20000 liter metil-alkoholt tulajdonítottak el.
 
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság az első esetben a területileg illetékes Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalt, a második esetet követőn a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt értesítette arról, hogy ismeretlen tettesek 15711 illetve 4300 liter metanolt loptak el a Mol Zrt. Bács-Kiskun Megyei telephelyeiről, az ott található tárolókból.
Nem valószínű, hogy az ellopott metil-alkoholból a tolvajok szeszes italt vagy más élelmiszert készítenek, valószínűbb, hogy üzemanyagként próbálják majd felhasználni. Az ügyben még tart a rendőrségi nyomozás, ám annak eredményétől függetlenül szükséges a fokozott óvatosság, ezért Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszerlánc- felügyeletért és Agrárigazgatásért felelős államtitkára, Országos Főállatorvos elrendelte az alkoholos termékek szigorú felügyeletét.
Az Országos Főállatorvos figyelmezteti az ismeretlen elkövetőket: tartózkodjanak attól, hogy az eltulajdonított alkoholt élelmiszerek előállításánál próbálják meg felhasználni, mert a remélt nyereség helyett szigorú büntetés lesz a részük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.