Nagy siker az eldobható PET palackok visszavétele

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által is támogatott rendszer működésének első hónapja alatt az áruházba 9098 darab egészben átvett, valamint 16 532 darab, háztartási Thermo Press palackzsugorító készülékkel otthon zsugorított PET palack érkezett. A rendszer alapja a magyar világszabadalom Thermo Press elektromos PET-palack-zsugorító berendezés, amelyet begyűjtési és hasznosítási rendszer egészít ki. A berendezés a PET palackok eredeti térfogatát tizenkettedére csökkenti, így a jóval kisebb és koncentrált szállítási igény miatt a palackok szelektív hulladékgyűjtését kísérő szén-dioxid-kibocsátás akár 75 százalékkal is csökkenthető – olvasható a közleményben.
A begyűjtött palackokat újra feldolgozzák, hiszen az elektromos elven zsugorított PET palackok kiváló tisztaságú és minőségű másodnyersanyagot eredményeznek. A Cora és a Thermo Press Hungary Kft. 2008 decemberében vezette be az áruházi visszavételi rendszert a Cora budakalászi és törökbálinti áruházában.

Kapcsolódó hírek:
Újabb hipermarket-láncban visszaválthatók a palackokA termékdíj miatt nőhet egyes élelmiszerek áraKevesebb adó a termékdíjbólKavarás a termékdíj és a csomagolás körül


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.