Nem lesz agrárintegrátor a CIB

A CIB sajtóközleményében kiemelte: a hitelintézet határozottan visszautasít minden olyan kezdeményezést, amely a bankra kívánja hárítani a felelősséget a Zalabaromfi csoportnál kialakult helyzetért. A Zalabaromfi ügyének okairól a bank továbbra sem tudja részletesen tájékoztatni a cégcsoport dolgozóit, beszállítóit, valamint a közvéleményt, mivel a baromfifeldolgozó vezetői nem adták meg a hitelintézet számára a banktitok megtartása alóli felmentést – olvasható a közleményben. A bank állítja: a tájékoztatást a cégcsoport vezetői maguk is megtehetnék, hiszen – ezzel ellentétes kommunikációjuk dacára – birtokukban van az ehhez szükséges összes szerződéses információ. A CIB az általános banki gyakorlatra hivatkozva hozzátette: valamely számlához való hozzáférés körlátozása minden esetben következménynek számít.
A Zalabaromfi szeptember elején hozta nyilvánosságra, hogy a cégcsoport folyószámláit szeptember 1-jén minden előzetes bejelentés nélkül zárolta a CIB Bank, amellyel azóta sem sikerült megállapodniuk. A baromfifeldolgozást 2008. szeptember 10. óta szüneteltető cég a dolgozók bérét a múlt hónapban még ki tudta fizetni, de a beszállítók követeléseivel azóta is adós. A múlt szerdán a takarmánykeverők emiatt leállították a Zalabaromfi által a gazdákhoz kihelyezett 350 ezer pulyka takarmányellátását, a tartalékokból a gazdák már csak néhány napig tudják etetni az állatokat. A CIB eljárása, illetve a károkozás miatti tiltakozásul október 21-én, és a tervek szerint a hét két másik napján is demonstrációt szervez a CIB budapesti székháza előtt a Zalai Baromfitartók Közössége, amelyhez várhatóan csatlakozik a Baromfi Terméktanács is. A közösség jelezte, hogy kártérítési pert is indít az okozott kár megtérítése érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Lemondott a Zalabaromfi egyik vezérigazgatójaJogi lépéseket fontolgatnak a Zalabaromfi dolgozóiTárgyalna a CIB-bel a Zalabaromfi – ÖSSZEFOGLALÓ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.