Nitrogénművek: alaptalanok a Bige Lászlóval szembeni vádak

ltA Bige Lászlóval szemben felhozott vádak alaptalanok, a cég működését az eset nem érinti – derül ki  a Nitrogénművek közleményéből.

A Nitrogénművek Zrt. közleményben adta hírül, hogy a hírt a vállalat megerősíti, Bige Lászlót kedden őrizetbe vették, hűtlen kezeléssel és vesztegetés elfogadásával gyanúsítják. Mint kifejtik, a Szabolcs-Szatmár Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztálya 2017. november 16-án házkutatást tartott a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. székhelyén, és ugyanezen napon házkutatásra került sor az NZRT-TRADE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. székhelyén is. A nyomozás azóta is tart és 3 éve nem került bírósági szakaszba.

A vádak teljes mértékben alaptalanok – húzzák alá. A vállalatcsoport és valamennyi dolgozójának érdekében a Nitrogénművek minden jogi eszközzel megvédi magát a Bige Lászlót és a társaságot érintő igazságtalan intézkedésekkel szemben, mely intézkedések nyilvánvaló mozgatórugója társaságunk elnökének, Bige Lászlónak a megfélemlítése és jó hírnevének csorbítása. A cégcsoport működését a történtek nem befolyásolják. A Nitrogénművekre és Bige Holding Kft-re pénzügyi hatása nem lehet. A cég Igazgatósága és az alá tartozó vezetés biztosítja a folyamatos és gördülékeny üzletmenetet.