Nő a világ borfogyasztása

A csoport szerint a nemzetközi forgalomban szerepet játszó borászatok előtt elsősorban a növekvő kínai és orosz fogyasztás nyit kedvező kilátásokat, de meglepetésre Nagy-Britannia is, amely már 2007-ben a világ első számú borimportőrévé vált. 2012-re 2,6 milliárd rekesznyi (9 liter/rekesz) lesz a világ borfogyasztása, és négy esztendei visszaesés után, ami 2007-ig bezárólag tartott, a világ bortermelése 7,45 százalékkal nőhet 2012-re, miáltal a termelés több mint félmilliárd rekesszel nagyobb lesz a fogyasztásnál. Ez a többlet a kínaiak bortermelésének tudható majd be. A termelés és a fogyasztás egymást erősíti majd Kínában, mint ahogy történt ez egykoron az Egyesült Államokban is.
Az Egyesült Államok 2012-re második helyre kerülhet a termelők sorában, megelőzheti a franciákat, akik előtt most az olaszok állnak. Az amerikai termelés növekedését 2012-re az IWSR 11,9 százalékosra becsüli. Fogyasztásban az oroszok néhány év alatt a spanyolok elé kerülnek, Európában elsősorban a briteknél várható a borfogyasztás lendületesebb emelkedése.

Kapcsolódó hírek:
Csökkenő borfogyasztást vár a Varga PincészetDinamikusan nő a román borpiacBorverseny EgerbenNem súlyosak a magyar borok ►Jó aszútermés lehet TokajbanKevesebb lesz idén a borA magyar borászat partner a környezetvédelembenTöbb támogatás, kevesebb szőlőkivágás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.