Nyomják nagyon a Gazdahitel-gazdakártyát

A bank által kialakított gazdahitel-gazdakártya konstrukció sikerét számos előnye biztosította: a kedvező kamat mellett (3 havi BUBOR + 3 százalék) alacsony garanciadíj és gyors elbírálás jellemzi, a hitelhez széles körben felhasználható MasterCard Electronic Business kártya jár. Bár az 1 millió forinttól 15 millió forintig nyújtható hitel csak mezőgazdasági termék elsődleges előállítását segítheti, az összeg akár forgóeszközök, akár beruházások finanszírozására felhasználható. A 91 naptól két évig terjedő futamidő szintén rugalmas lehetőségeket nyújt a kívánt finanszírozási cél megvalósítására.
A gazdahitel gyakorlatilag az egész országban elérhető: a programban részt vevő 99, a takarékszövetkezeti integrációhoz tartozó takarékszövetkezet 905 fiókja biztosítja a széles körű lefedettséget. Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány a program sikerét kedvezményes díjú készfizető kezesség vállalásával segítette.
„Az első év eredményei meghaladják az eredetileg kitűzött elvárásokat” – értékelte a programot Egerszegi Ádám, a TakarékBank Takarékszövetkezeti Üzletágának igazgatója. Aláhúzta: beigazolódott, hogy a mezőgazdaságban is óriási igény van egy gyors és rugalmas hitelhez jutást biztosító finanszírozási megoldásra. A TakarékBank mérlegfőösszege 2007-ben 295 milliárd forint volt, betétállománya 187 milliárd forintot, míg hitelállománya 123 milliárd forintot tett ki, adózás utáni eredménye pedig elérte az 1,274 milliárd forintot.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.