Repülnek a Zalabaromfi dolgozói

Horváth László, a a zalaegerszegi cégcsoport szakszervezeti vezetője a cégcsoport tulajdonosi képviselőjével és a Baromfiipari Dolgozók Szakszervezetének vezetőivel 2008. október 20-án tartott egyeztetésről elmondta: a Zalabaromfi tulajdonosai október 27-én megkezdik a csoportos létszámleépítést, ezt a munkaügyi központnak is jelzik. A megbeszélésen az hangzott el, hogy az üzemet nem indítják újra, de a tulajdonosi képviselő ígéretet tett a dolgozók elmaradt juttatásainak rendezésére.
A korábban mintegy 700 főt foglalkoztató Zalabaromfi két cégénél hétfőig körülbelül ötvenen adták be rendkívüli felmondásukat, abban bízva, hogy ez munkajogilag nagyobb védelmet ad számukra. Hivatkozási alapjuk az, hogy október 10-ig a cégcsoport nem utalta át a fizetésüket, ezért 15 napon belül joguk van a rendkívüli felmondáshoz.
A Zalabaromfi szeptember elején hozta nyilvánosságra, hogy a cégcsoport folyószámláit szeptember 1-jén minden előzetes bejelentés nélkül zárolta a CIB Bank, amellyel azóta sem sikerült megállapodniuk. A baromfifeldolgozást 2008. szeptember 10. óta szüneteltető cég a dolgozók bérét a múlt hónapban még ki tudta fizetni, de a beszállítók követeléseivel azóta is adós. A múlt szerdán a takarmánykeverők emiatt leállították a Zalabaromfi által a gazdákhoz kihelyezett 350 ezer pulyka takarmányellátását, a tartalékokból a gazdák már csak néhány napig tudják etetni az állatokat.

Kapcsolódó hírek:
Demonstráltak a Zalabaromfi beszállítói a CIB-nélNem lesz agrárintegrátor a CIBLemondott a Zalabaromfi egyik vezérigazgatójaJogi lépéseket fontolgatnak a Zalabaromfi dolgozóiTárgyalna a CIB-bel a Zalabaromfi – ÖSSZEFOGLALÓ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.