Támogatással vásárolható tanyabuszok

Soproni Horváth Lajos, az MVH sajtófőnöke közölte: a tanyabusz beszerzése iránti támogatási kérelmeket két időszakban lehetett beadni. Ekkor összesen 1.198 kérelem érkezett be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz, összesen 9,45 milliárd forint támogatási igénnyel. A március 1-től május 1-ig benyújtott 761 kérelemből már 647 kérelmet jóváhagyott az MVH, és ennek alapján kötelezettségvállalása 5,08 milliárd forint. (A kérelmek mintegy 5 százaléka esetében a döntéshozatal folyamatban van.)
A támogatási határozat kézhezvétele után a jogosultak a márkakereskedőktől megrendelhetik az igényelt járműveket, majd a számlát az úgynevezett kifizetési kérelem kíséretében nyújthatják be az MVH-hoz. A kifizetési kérelem beadására – a vonatkozó FVM rendeletet – a az október 6. és december 31. közötti időszakot szabja meg. A támogatás kedvezményezettjei az ennek nyomán megjelenő MVH-közlemény alapján nyújthatják majd be elszámolásaikat a hivatalhoz. A második körben, május 12. és június 9. között, 437 kérelmet nyújtottak be az MVH-hoz. Ezek feldolgozása, kiértékelése jelenleg is folyik, és várhatóan egy-két héten belül a döntések e kérelmek esetében is megszületnek – tette hozzá a sajtófőnök.

Kapcsolódó hírek:
Startolnak a vidékfejlesztési programokBrüsszel elfogadta a magyar vidékfejlesztési jelentéstVidéki rendezvényeket, falunapokat támogat az ÚMVP

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.