Társadalmi egyeztetésen a vállalati tanácsadási pályázat

A vállalati tanácsadás támogatására a regionális operatív programokban 4,408 milliárd forint keretet különítettek el 2009-2010-ben, ezen belül Dél-Alföldön 728 millió, Dél-Dunántúlon 500 millió, Észak-Alföldön ugyancsak 500 millió, Észak-Magyarországon 400 millió, Közép-Dunántúlon 460 millió, Közép-Magyarországon 1,130 milliárd, Nyugat-Dunántúlon 690 millió forintot szánnak.

A közvetítőknek 17 százalék

A tervek szerint a keret maximum 17 százaléka a közvetítők működési támogatására jutna, 83 százaléka a közvetítők révén a vállalkozásokhoz közvetlenül eljutó támogatás lenne. A közvetítő kiválasztásánál szempont lesz, hogy minél olcsóbban tudja megoldani a támogatás kihelyezését. A tervek szerint a vállalati tanácsadás pályázatot június végén, július elején írják ki, a közvetítők kiválasztása az ősz folyamán megtörténik.

Részletek az NFÜ honlapján

Ezt követően hirdethetik meg a közvetítők a tanácsadási támogatásokat a kis- és középvállalkozások számára. A vállalkozások a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján majd szereplő akkreditált tanácsadóktól vásárolt szolgáltatás esetén igényelhetnek támogatást. A vitára bocsátott anyag szerint 1 millió forintig a számla 50 százalékát, 1 millió és 2 millió között 40 százalékát, 2 millió forint és 5 millió forint között 30 százalékát lehet támogatásként megkapni.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.