Termelői tej automatából

A tejágazat mélyrepülése miatt a vállalkozással 15 éves partnerség után szerződést bontott az Alföld Tej Kft., ezért jelenleg több megyei termelővel összefogva külföldre adják el a tejet, valamint megkezdik az automatákból való közvetlen értékesítést. A tej teljesen steril és nem igényel forralást.
A Solum Zrt. a komáromi Klapka György Mezőgazdasági Termelőszövetkezet alapjain alakult cég, 120 millió forintos jegyzett tőkével, a tulajdonosi jogokat 180 magyar magánszemély gyakorolja. A vállalkozás növénytermeléssel, állattenyésztéssel és ipari tevékenységgel foglalkozik, éves árbevétele 2,1 milliárd forint. A következő években 1,3 milliárd forintot fordítanak fejlesztésre, melyhez az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében kaptak támogatást.

Kapcsolódó hírek:
Újra támogatja egyes tejtermékek exportját az EU A tejfeldolgozásban nincs fennakadás Durva árrések a tej termékkörbenNő a tejtermelés és -export a világbanGondban a tejtermelőkIskolatej kampányt indít az Európai BizottságTovább gyorsít a DanoneBrüsszeli bírság tejkvóta túllépéséértGórcső alá veszi a kínai tejpor-alapú élelmiszereket az EU

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.