Valutamentő akciók várhatók a régióban

A lengyel kormányfő közölte, hogy a varsói kormány kész eurót piacra dobni, ha a zloty az 5,0 /euró küszöböt átlépi, az orosz központi bank elnöke pedig a rubel 41 dollár-euró kosárhoz viszonyított árfolyamát tekintette a védelmi küszöbnek. Szerdán a regionális valuták folytathatják esésüket a keddi kétszámjegyű árfolyamcsökkenés után, mivel „nincs kedvező hír a piacon”.
Kérdés, a pénzügyi hatóságok betartják-e a piaci beavatkozásra tett ígéreteiket. A forint továbbra is gyengélkedhet, hacsak a regionális hangulat nem fordul kedvezőbbre. A Deutsche Bank kereskedője szerint van még tere a forint további gyengülésének a rekordmélység keddi elérése után.
A londoni bankközi piacon a forint szerda reggel, 308,14-71/eurón, 0,34 százalékkal drágább volt a keddi későinél, és 16,92 százalékkal gyengébb az euróval szemben, mint év végén. Ugyanakkor a forint 243,64-99/dollár volt, 0,78 százalékkal erősebb a keddi későinél, és 29,39 százalékkal gyengébb, mint év végén. Tavaly 7,88 százalékot vesztett a dollárral szemben. Kedd reggel az euró 1,2583 dollár volt vételi oldalon, 0,0002 dollárral erősebb a keddi későinél.

Kapcsolódó hírek:
Közeledik az elemzők rémálma: a 350-es euró!Rekord mélységben a forint árfolyamaAz elemzők kiállnak Gyurcsány mellett„A háború óta nem volt ilyen” – ÖSSZEFOGLALÓFigyelem! Valakik keresnek a forinton!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.