A borbefektetéssel akár 30 százalék közeli hozamot is el lehet érni

brA minőségi borokba való befektetés Magyarországon még ritkaságnak számít, pedig akár 30 százalék közeli hozamot is el lehet érni vele, ami meghaladja az arany éves hozamát is – ismerteti a Bordinasztia Sales Kft.A főként Bordeaux-i borokból összeállított borindexek az elmúlt 5 év során 20 százalék feletti mértékben emelkedtek, a londoni bortőzsde legjobban teljesítő, a „Liv-exFineWine” 50 indexének 5 éves hozama pedig 27,8 százalék volt. Ez még a legsikeresebb befektetési termék, az arany éves hozamát is felülmúlta – mutat rá a kft. a közleményben.

Eteley Gábor, a tokaji borokra specializálódott Bordinasztia Sales Kft. tulajdonosa kiemelte: az elmúlt években 226 százalékkal nőtt a minőségi borok értéke. A borok vásárlása nagyobb értéknövekedést biztosított, mint az általános kötvényeké, részvényeké – tette hozzá. A kft. borászata Tokaj hegyalján 28 hektáros szőlőbirtokon terül el, amelyen egy 4 hektárnyi föld, bortrezor és szállás áll rendelkezésre a Bordinasztia borbirtokos rendszerében részt vevő ügyfeleknek.

A kft. honlapján közzétett információk szerint legalább 500 ezer forintos indulótőkével lehet beszállni a borbefektetésbe. Mivel limitált mennyiségű, 3000 palack tokaji aszú eszencia áll rendelkezésre, előminősítéssel 300 befektetőt választanak ki, akik részt vehetnek a programban.