Agrárhitelek kisebb kockázattal

A csökkenő kockázat egyrészt kisebb kamatfelárat, olcsóbb finanszírozást eredményezhet, másrészt viszont azon cégek számára is megnyitja a hitelhez jutás lehetőségét, amelyek a korábbi standard hitelbírálaton valamilyen okból (például nem elegendő fedezet) nem kaphattak pozitív finanszírozási ajánlatot.
Az együttműködés révén a bank ügyfelei 30-500 millió forint értékű hitelt vehetnek fel, a garanciavállalás akár hosszú lejáratú beruházási hitelhez is kapcsolható. Az AVHGA készfizető kezességnyújtásának díja a piacon a legkedvezőbb, mértéke a futamidő és a hitelösszeg függvényében 0,5 és 1,3 százalék között mozog. Az AVHGA-garancia a teljes banki finanszírozási termékpaletta mögé állítható, így a hitelen túl bankgarancia, faktoring-szolgáltatás és egyéb termékek mögé is igényelhető.
„A Commerzbank ügyfelei vagy a hozzánk forduló vállalkozások az együttműködés segítségével hamarabb és kedvezőbb feltételekkel jutnak számukra fontos pénzügyi forráshoz. Az AVHGA garanciája a rendelkezésre álló forrásaink mielőbbi kihelyezésére teremt lehetőséget. Ez a gyors és olcsó kihelyezés az érintett kis- és középvállalkozások számára jelenleg létkérdés. Az együttműködés keretében az év során milliárdos nagyságrendű, garanciával támogatott hitelkihelyezéssel számolunk” – mondta Kozma András, a Commerzbank elnök-vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.