Akkad Imad a nagy adóhátralékosok élén

Az APEH-lista élén elképesztő módon egy Akkad Imad nevű, budapesti lakcímű magánszemély áll, a bírságokat is beleértve több mint 5 milliárd forintos tartozással. Rajta kívül még egy magánszemélynek, az ugyancsak budapesti címen található Zhou Hai Fengnek van egy átlagember szemével nézve horribilis, közel 1,1 milliárd forintos tartozása. A többi magánszemélynek az előbbi két rekordot kiszűrve átlagosan 22 millió forint adóhiánya van, amihez átlagosan 19 millió forintos büntetést, bírságot halmoztak fel.
A vállalatok közül a legnagyobb adós a budapesti illetékességű East-West Electronics Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. összesen 3,89 milliárd forint tartozással, őt követi szorosan a budapesti VALORÉP Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 3,3 milliárd, illetve a nyíregyházi, felszámolás alatt álló WELL TRADE IMPACT Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. „f.a.” 3,27 milliárd forinttal. Egymilliárd forint feletti tartozása 14, kétmilliárd forint feletti tartozása 4 cégnek van.
Az adóhatóság negyedévente teszi közzé azon adózók adatait, akiknél jogerős határozatban jelentős adóhiányt állapított meg, és fizetési kötelezettségüket nem teljesítették határidőre. A listára a magánszemélyek 10 millió forintot, más adózók 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiány esetén kerülhetnek fel.
Az érintett kör tavalyi negyedik negyedévben jogerőre emelkedett összes tartozása meghaladja a 71 milliárd forintot. Egy évvel korábban – 2007 negyedik negyedévében – az APEH 151 adózónál összesen 22,7 milliárd forint adóhiányt állapított meg, összes tartozásuk a bírságokkal együtt mintegy 41,9 milliárd forint volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.