Elrendelte a bíróság a Zalabaromfi felszámolását

A felszámolási eljárás elrendelésének tényét a Cégközlöny hétfői számában teszi közzé a bíróság. A felszámoló a kaposvári Ceres Gazdasági Tanácsadó és Felszámoló Kft. A szóvivő hozzátette: a jogszabályi előírások szerint a hitelezőknek 40 nap áll rendelkezésre arra, hogy hitelezői igényeiket – a bizonyítékaikkal együtt – a felszámolónál bejelentsék. A hitelezők – kivéve a munkavállalók munkabér és egyéb bérjellegű juttatások, végkielégítés iránti követeléseit – kötelesek befizetni a követelésük egy százalékát a Zala Megyei Bíróság gazdasági hivatalánál kezelt elkülönített számlára.
A Zalabaromfi a múlt év szeptember elején hozta nyilvánosságra, hogy a cégcsoport folyószámláit szeptember 1-jén minden előzetes bejelentés nélkül zárolta a CIB Bank. Az üzemben a baromfifeldolgozás szeptember 10-én megszűnt. A beszállítók gondjainak enyhítésére a kormány egymilliárd forintos, államilag garantált hitelkeretet hagyott jóvá október végén, de a dolgozók október óta nem kapták meg a fizetésüket.
A korábban mintegy 700 dolgozót foglalkoztató, zalaegerszegi székhelyű cég eddigi tulajdonosai 305 fős létszámleépítést jelentettek be december közepén a munkaügyi központnak. Addig az időpontig 250-en adták be rendkívüli felmondásukat, amit a munkáltató elfogadott és jóváhagyta a kollektív szerződés szerint meghatározott összegeket is.

Kapcsolódó hírek:
Kihúzzák a gödörből a Zalabaromfi beszállítóitMegsegíti az állam a Zalabaromfi beszállítóitRepülnek a Zalabaromfi dolgozóiDemonstráltak a Zalabaromfi beszállítói a CIB-nélNem lesz agrárintegrátor a CIBLemondott a Zalabaromfi egyik vezérigazgatójaJogi lépéseket fontolgatnak a Zalabaromfi dolgozóiTárgyalna a CIB-bel a Zalabaromfi – ÖSSZEFOGLALÓ


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.