Felfüggesztették a kisajátításokat az M44-es út kapcsán

Elmondta: a Kondoros és Tiszakürt közötti szakaszon megvalósítandó gyorsforgalmi út kisajátítására 2,5 milliárd forintot irányoztak elő korábban. Eddig 380 millió forintot költöttek a kisajátításokra, valamint további 800 millió forint értékű, érdemi ajánlatot kaptak azok a telektulajdonosok, akiknek az ingatlanjai a Kondoros és Békésszentandrás között fekszenek. A fennmaradó forrásból kellett volna kisajátítani a hátralévő, Tiszakürtig tartó területeket, ám ennek meghiúsulása kérdésessé teszi az út megvalósítását.
Molnár László szerint már eddig megközelítőleg 4 milliárd forintot költöttek el a M44-es út megépítésének előkészítésére, ezért, ha nem folytatódnak a kisajátítások, akkor veszélybe kerül a gyorsforgalmi út megépítése magántőkéből. A képviselő ezért összefogásra készül a térség parlamenti képviselőivel annak érdekében, hogy közösen győzzék meg a kormányt arról, hogy a térség felzárkóztatása érdekében elengedhetetlen megépíteni a gyorsforgalmi utat.
Fazakas Orsolya, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője elmondta: a költségmegtakarítás miatt leállított kisajátítások belátható időn belül várhatóan nem folytatódnak. Aláhúzta azonban: azokat a telektulajdonosokat, akiknek a földjére már érdemi ajánlatot tett a NIF, kifizetik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.