Földügyi együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot írt alá Magyarország és Ukrajna

Magyar-Ukrán Mezőgazdasági Munkacsoport ülésezett Budapesten a Vidékfejlesztési Minisztériumban.

Az ülésen a korábban elfogadott feladatok teljesítése, valamint a kétoldalú mezőgazdasági és agrárkereskedelmi kapcsolatok helyzetének értékelése mellett, az állattenyésztés és állat-egészségügy, a növényvédelem és növény-egészségügy, a földügy, a növénynemesítés és vetőmagtermesztés, a kertészet és szőlészet, illetve a kutatás és fejlesztés terén való együttműködési lehetőségeket vitatták meg és foglalták jegyzőkönyvbe. A felek véglegesítették és aláírták a földügyi együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot.

A Magyar-Ukrán Mezőgazdasági Munkacsoport hatodik ülésének elnöke V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkára volt és Kardeván Endre Élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár is részt vett. Az ukrán delegációt Olekszandr Szeny, az ukrán agrártárca miniszterhelyettese vezette.

A rendezvényen Kardeván Endre kétoldalú megbeszélést folytatott az ukrán miniszterhelyettessel a rókaveszettség elleni vakcinázásban tervezett magyar-ukrán együttműködésről. A felek bemutatták egymásnak országaik állat- és növényegészségügyi hatósági rendszerét is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.