Jól csinálja Lévai Ferenc és az Aranyponty

A szállítmány hűtőkonténerekben, repülőgépen jut el Tyumenbe, az ottani halászati kutatóintézetbe – mondta el Lévai Ferenc. Az ikraszállítmány ára egymillió forint, a tranzakcióra a tudományos intézménnyel a közelmúltban aláírt megállapodás keretében kerül sor.

Csukanevelés Szibériában

A szibériai kutatók egyébként nemcsak a tükörponty szaporítása iránt érdeklődnek, hanem a Fejér megyei gazdaság tápos csukanevelési módszeréről is tájékozódni akarnak. A rétimajori társaság ugyanakkor egy Magyarországon szinte teljesen kipusztult halfajta, a tok, valamint az itthoni vizekben nem honos hal, a maréna meghonosításához, szaporításához kap segítséget a tyumeni intézettől az együttműködés keretében.

Jövőre tok ikrákat kapnak

Az Ob folyóban honos tokok ikráiból jövőre kap egy szállítmányt Rétimajor, s akkor próbálkozik meg a gazdaság a maréna tenyésztésével is. A maréna a hűvös, mély tavakban érzi jól magát, de mivel ilyen nincs Rétimajorban, az első elképzelések szerint mély kutakban, 6- 7 méter magas „ketrecekben” próbálják majd étkezésre alkalmas súlyúvá felnevelni a kis marénákat.

Kiegészített tevékenység

A tavaly 750-850 millió forintos konszolidált árbevételt tervezett Aranyponty Halászati Rt. 1.500 hektáron folytat halgazdálkodást, amit horgász-welness- és gasztronómiai turizmussal egészít ki. A horgászok elszállásolására motelt üzemeltet a társaság, a kísérő családtagok pedig a welness-központban időzhetnek. Valóban érdemes rátekinteni legalább egy kicsinyt a cég weboldalára: www.aranyponty.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.