Milliárdos pályázatok a kis-és középvállalkozásoknak

Tukacs István közölte: a válság időszakában az álláskeresők tömeges megjelenése a munkaerőpiacon katasztrofális következményekkel járhat. Ezért is ösztönözni kell a mintegy 250 ezer kis- és középvállalkozást dolgozóik megtartására és rendszeres foglalkoztatására.

Kibővült lehetőségek

Hozzátette: a munkahelyek megtartása érdekében a pályázati lehetőségek kibővülnek, részben az OFA-pályázatok, részben pedig európai uniós források segítségével. Az előbbi 6 milliárd forint, az utóbbi pedig közel 20 milliárd forinttal segítené a vállalkozásokat.

Gyorsított forgóhitelek

Tukacs István bejelentette, hogy a kormányzat meggyorsítja a forgóhitelek kihelyezését is. Jelenleg 170 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra, a tervek szerint ezzel teremtenének „beruházás típusú menekülési utat” a vállalkozások számára.
A tervekben szerepel a fejlesztési hitelek kihelyezése is; ezzel a pályázattal viszonylag gyors és automatikus pályázati lehetőségeket nyújthatnak a vállalkozások számára 10-100 millió forint értékhatár között.

Gyorsan lehívni az EU pályázatokat

Az államtitkár a válságból való gyorsabb kilábalás szempontjából kulcsfontosságúnak minősítette, hogy mennyire sikerül felgyorsítani az uniós pályázati források lehívását, de ugyanilyen fontosnak nevezte a külföldi befektetők Magyarországra csábítását is. Tukacs István szerint a tapasztalható ellentétes folyamat ellenére utóbbiban nem reménytelen a helyzet, hiszen 20-30 betelepülni szándékozó cég jelentkezését regisztrálták az elmúlt időszakban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.