Támogatás a szőlő lepárlására
A lepárlás támogatására 850 ezer euró áll rendelkezésre. A kérelmeket május 25-ig kell beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. Egy termelő egy szerződést köthet a hivatallal, és ebben legfeljebb 7.500 hektoliter bor lepárlása szerepelhet. A támogatás hektáronként 1.588 euró, de nem haladhatja meg hektoliterenként az 1,59 eurós alkohol térfogat-százalékos mértéket. A hivatal június 15-ig elbírálja a kérelmeket, majd október 15-ig – forintban – kifizeti a támogatásokat. Az euróban meghatározott támogatás az Európai Központi Bank akkori forint-euró árfolyamán történik, amikor az első borszállítmány megérkezett a szeszfőzdébe.
Utolsó kapcsolódó hírek:
►Egri borvidék – három évre szóló termeléskorlátozás ►Változhat a bor forgalomba hozatali járuléka ►Módosul a bor- és a hegyközségi törvény ►Varga Pincészet: a borászatot nem érinti a válság ►Magyar Agrárkamara: jól teleltek a szőlőtőkék ►Indulhat az agrárkárenyhítés, módosítják a bortörvényt ►Jelentős értékesítés-csökkenés a borosgazdáknál ►Klaszterbővítést tervez a Bormarketing Műhely ►Piackeresés helyett csak törvénymódosítás borügyben
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.