Támogatás a szőlő lepárlására

A lepárlás támogatására 850 ezer euró áll rendelkezésre. A kérelmeket május 25-ig kell beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. Egy termelő egy szerződést köthet a hivatallal, és ebben legfeljebb 7.500 hektoliter bor lepárlása szerepelhet. A támogatás hektáronként 1.588 euró, de nem haladhatja meg hektoliterenként az 1,59 eurós alkohol térfogat-százalékos mértéket. A hivatal június 15-ig elbírálja a kérelmeket, majd október 15-ig – forintban – kifizeti a támogatásokat. Az euróban meghatározott támogatás az Európai Központi Bank akkori forint-euró árfolyamán történik, amikor az első borszállítmány megérkezett a szeszfőzdébe.

Utolsó kapcsolódó hírek:
Egri borvidék – három évre szóló termeléskorlátozásVáltozhat a bor forgalomba hozatali járulékaMódosul a bor- és a hegyközségi törvényVarga Pincészet: a borászatot nem érinti a válságMagyar Agrárkamara: jól teleltek a szőlőtőkékIndulhat az agrárkárenyhítés, módosítják a bortörvényt Jelentős értékesítés-csökkenés a borosgazdáknálKlaszterbővítést tervez a Bormarketing MűhelyPiackeresés helyett csak törvénymódosítás borügyben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.