Több figyelmet kell fordítani a szakemberképzésre és az innovációra

Még több figyelmet kell fordítani a szakemberképzésre és az innovációra az agráriumban, mivel Magyarország számára az élelmiszerágazat stratégiai jelentőségű – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Gyaraky Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszer-feldolgozási főosztályvezetője a Budapesti Corvinus Egyetem és az Országos Tudományos Diákköri tanács által szervezett konferencián és versenyen elmondta: „az elmúlt években világosan kiderült, hogy csak a magasabb, a piac által is elismert hozzáadott értékkel biztosíthatjuk hosszú távon helyünket a nemzetközi versenyben”.

Kifejtette: az élelmiszerlánc-biztonság egyre jelentősebb kihívásként jelenik meg minden országban, miközben az új kockázatok, hamisítási módszerek, veszélyforrások tanulmányozása felkészült szakembereket igényel. Ezért kiemelt jelentőségű, hogy ezek a kérdések a fiatal kutatók versenyén hangsúlyt kaptak – fogalmazott Gyaraky Zoltán.

Az első, kifejezetten fiatal kutatóknak szóló konferenciát 62 évvel ezelőtt rendezték. Ez a fórum az eltelt évek alatt Magyarország legrangosabb tudományos tehetséggondozó jellegű megmérettetésévé nőtte ki magát.

A kétnapos rendezvényen az agrárszekcióban 16 tudományterületen 343 egyetemi hallgató versenyez. A hallgatók felkészülését 507 oktató és kutató segítette, a pályaművek értékelésében pedig több mint száz nemzetközileg elismert szakember vesz részt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.