Új e-kereskedelmi logisztikai központot nyitott a Trans-Sped Nagytarcsán

fszÚj e-kereskedelmi logisztikai raktárbázist nyitott több mint 13 ezer négyzetméteren a Trans-Sped komplex logisztikai szolgáltató Nagytarcsán.

A cég mintegy 450 ezer euró értékben végzett raktártechnológiai beruházást. Az első ügyfelek a Trans-Sped új nagytarcsai raktárcsarnokába 2021 áprilisában már beköltöztek. A raktárbázis alkalmas a havonta 3000 csomag feletti forgalmat bonyolító e-kereskedők, valamint gyártó- és feldolgozóiparban működő vállalatok raktárlogisztikai kiszolgálására is. Az idei terveik között szerepel a robotizált raktári kiszolgálás indítása.

Fülöp Szabolcs, a Trans-Sped Csoport ügyvezetője elmondta: a nagytarcsai raktár erősíti stratégiai céljaikat, a cégcsoport az e-kereskedelemben résztvevő nagyvállalatok logisztikai kihívásaira ad megoldásokat. Emlékeztetett arra, hogy a Trans-Sped 2020 decemberében 27 százalékos tulajdonrészt vásárolt az e-kereskedelmi logisztika digitalizálásában úttörő startupban, a Webshippyben. A licenszszerződés alapján a Webshippy szoftverére építve tudják az új raktárból az online kereskedelemmel foglalkozó nagyvállalati ügyfelek logisztikai folyamatait megvalósítani.

A nagytarcsai központ jelenleg 50 új munkahelyet teremt, amely reményeik szerint jövőre a duplájára növelhető. A debreceni székhelyű cég hosszú távú tervei között kiemelt helyen szerepel az intenzívebb jelenlét a Budapest körüli régióban.

A Trans-Sped Logisztikai Szolgálató Központ Kft. 2020. évi nettó árbevétele meghaladta a 20 milliárd forintot, ami több mint 4 százalékos növekedés az előző évhez képest. A társaság tavalyi adózott eredménye 332 millió forintot tett ki, mintegy 19 százalékkal növekedett a 2019. évihez képest.