Válságkezelési konferencia vezetőknek és HR-eseknek

A „Mit tehet a vezető és a HR-es recesszióban?” című, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium védnökségével szervezett konferencia a DGS Global Research Válságkezelési Kutatására alapozva, minél több magyar munkahely megmentését tűzte ki céljául.
A céllal azonosuló 37 neves vállalatvezető, HR vezető, illetve egyetemi szakember – többek között a dm, Electrolux, Ernst and Young, Ganz-Skoda, Kürt, Magyar Építő, Malév, Rába, Videoton, Zalakerámia képviseletében – a tapasztalatok átadásával megismerteti a válságban érintett szervezetek vezetőivel az elbocsátást megakadályozó válságkezelési technikákat, beavatkozási lehetőségeket, illetve a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára a válságban lévők számára megnyitott lehetséges támogatásokat és forrásokat.
A DGS Global Research 2008 karácsonya óta Válságkezelési Kutatás néven vizsgálja a hazai szervezetek válságkezelési gyakorlatát. Az ünnepek és a szabadságolások ellenére a kutatásban résztvevő több mint 300 szervezet tapasztalatai alapján sajnos a vállalkozások, munkáltatók jelentős része nem készült fel a recesszió leküzdésére. Többségüknek nincs tapasztalata a válságkezelés terén, nem rendelkeznek a megoldásra, a kilábalásra vonatkozó stratégiával. Ismerethiány és gyakorlatlanság okán sok esetben szinte kizárólag a létszámleépítés az egyetlen felmerülő válságkezelési eszköz, ezért is lehet kiemelkedően fontos a konferencia – tették hozzá a szervezők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.