70 milliós fejlesztés az Agárdi Pálinkafőzdében

A bővítésre azért van szükség, mert a hetedik éve működő, tavaly mintegy 300 millió forintos forgalmat lebonyolító főzde termékei iránt fokozatosan növekszik a kereslet – mondta el Vértes Tibor. Tájékoztatása szerint tavaly 105 ezer üveg sorszámozott, kézzel palackozott párlatot küldtek a piacra, s annak mintegy 4 százalékát Japánban, Svájcban, Luxemburgban, Németországban és Szlovákiában értékesítették.

A legjobb minősítések

Termékeik minőségét elismerte a szakma is, a közelmúltban Bécsben megrendezett Destillata 2009 versenyen – a szakma legnagyobb nemzetközi megmérettetésén – 13 ország, 190 főzdéje közül az agárdiak kapták a legtöbb elismerést. A cég nyerte el az Év főzdéje elismerést, három terméke megkapta az Év pálinkája címet, egy arany, egy ezüstérmet, több pedig bronzérmet nyert, Vértes Tibor pedig az Év főzőmestere lett. A magyarországi nemzetgyőztes címet is az Agárdi Pálinkafőzde érdemelte ki. A vállalkozás a hagyományos párlatok mellett több különlegességgel lépett piacra az elmúlt években: egyebek között cigánymeggyből, vadszederből, birsalmából, piros vilmoskörtéből, sörből is készít párlatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.