85 milliárd fejlesztésre a Dél-Alföldön

A DAOP 5 prioritása mentén – regionális gazdaságfejlesztés, turisztikai célú fejlesztés, közlekedési-infrastruktúra fejlesztés, humáninfrastruktúra fejlesztés, térségfejlesztés – a 2007- 2013 között rendelkezésre álló 220 milliárd forint fejlesztési forrásból az első kétéves regionális akcióterv keretében, csaknem 100 milliárd forint európai uniós és hazai fejlesztési forrást hirdettek meg.
Az első két évben 22 pályázati kiírás született. A régióban aláírt 127 támogatási szerződés mellett, 16 kiemelt projekt kapott támogatást a kormány döntése alapján. Köztük olyanok, mint a Kreatív Innovációs Központ Kecskeméten; az Újszegedi fürdőkomplexum; több állami közút; illetve 5 olyan projekt, amelyek a környezeti értékek védelmére vonatkoznak.
Az elmúlt egy évben valamivel több, mint 1300 pályázatot adtak be, amelyek támogatási igénye 170 milliárd forint volt.
A következő két évi 85 milliárdból lehetőség lesz az üzleti infrastruktúra regionálisan kiegyensúlyozott fejlesztésére, az önkormányzati belterületi közutak fejlesztésére, a szociális ellátás fejlesztésére, oktatásfejlesztésre, és a kistérségi székhelyek integrált fejlesztésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.