A CBA részben bezárna vasárnap

Fodor Attila, a társaság kommunikációs vezetője a GfK piackutató intézet legutóbbi felmérésére hivatkozva azt mondta, a fogyasztói szokások alapján továbbra is kiemelkedő szerepet töltenek be a kisebb üzletek a hazai élelmiszerek kereskedelmében. A kutatásban 2004 óta most először említették a vásárlók nagyobb arányban a kisebb önkiszolgáló üzleteket a hipermarketekkel szemben olyan vásárlási helyszínként, ahol a legtöbb pénzt költik élelmiszerekre.

Nyugodt családi életet

Országszerte 3034 CBA-üzlet működik, a társaság továbbá 328 Mol-shopot lát el. Közleményükben hangsúlyozzák: a munkavállalóik családi élete a vasárnapi nyitva tartás miatt szervezhetetlen. Minden családnak biztosítani kell, hogy egy héten legalább egy nap együtt lehessenek – fejtik ki, hozzátéve: az alkalmazottak egészségügyi szempontjából is fontos a vasárnapi nyitva tartás korlátozása.

Ne csak a CBA korlátozzon

A CBA franchise rendszerén belül jelentős számú hiper-, szupermarket van, amelyeknek a nyitva tartását korlátozni lehet, ugyanakkor a kisboltok számára a vasárnapi nyitva tartásra a lehetőséget fenn kellene tartani – írják. A CBA-élelmiszerlánc vezetése és dolgozói is bíznak a korlátozás mielőbbi bevezetésében, amely – úgy érzik – össztársadalmi érdek – áll a közleményben. Fodor Attila azt mondta nem engedhetik meg maguknak, hogy a vásárlók azt higgyék, elfordulnak tőlük, ezért nem vezetik be egyedileg a vasárnapi nyitva tartás korlátozását. Hozzátette: ezen túl piaci hátrányt okozna a társaságnak, ha csak a CBA boltok zárnának be vasárnaponként.

(Az Agrárhaszon Kft. a családokra tekintettel támogatja a CBA kezdeményezését.)

Kapcsolódó hírek:

A legtöbbet a kisebb üzletekben költjük élelmiszerre?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.