A Csiki-Bege túl van a csődvédelmen

A cégcsoport még március 28-án kért csődvédelmet autókereskedelemmel foglalkozó részlegére, mivel az idei év első három hónapjában nem tudta rendezni a likviditási problémáit.

Megállapodtak, reorganizálnak

Csiki-Bege Lajos elmondta: az elmúlt két hétben sikerült megállapodni a hitelezőkkel, és felügyeletükkel egy reorganizációs folyamat kezdődhet meg a vállalatnál, amelynek eredményeként a társaság várhatóan rendezni tudja tartozásait. Hozzátette: a magyar vállalatok egy részének legnagyobb problémája az, hogy nagy készletekhez nagy hitelek is tartoznak, amelyek árfolyamkockázata jelentős rizikót jelent a társaságok számára. Az autópiacon a hitelek árfolyamkockázata mellett az autók értékének drasztikus csökkenése halmozottan hátrányos helyzetbe juttatja a vállalkozókat – ismertette a cégvezető.

Csődvédelem, valóban védelem?

Elmondta: ahhoz, hogy egy vállalattal szemben ne keletkezzenek újabb kamatkövetelések, fel kell áldozni a korábbi évek megtakarításait is. Ezen felül a csődvédelmet sem értelmezi jól a szakma, mivel nincs valós védelem, sőt a közműszolgáltatók a csődvédelem miatt előre bekérik a számlákat, nehogy kintlévőségük keletkezzen.

Autóértékesítésben visszahúzódna
k

A reorganizációs folyamattal kapcsolatban a cégcsoport vezetője rámutatott: az átszervezés legfontosabb feladata a készletek és ennek következtében a hitelállomány csökkentése. A Csiki-Bege csoport várhatóan kisebb területen működik majd az autóértékesítési szegmensben, a szervizek száma azonban nem változik. A cégcsoport vezetője kiemelte: az elmúlt három hétben drasztikus készletcsökkentést hajtott végre a társaság a márkakereskedők segítségével, akik több esetben is átvettek autókat. A társaság egyik legnagyobb problémáját az jelenti, hogy több száz egy-két éves autó van készleteiben.

Létszámleépítés

Csiki-Bege Lajos közölte: az átszervezés részeként elkerülhetetlen a létszámleépítés, várhatóan 30 munkatárstól válik meg a 150 főt foglalkoztató társaság. Csiki-Bege Lajos a cégcsoport felhalmozott tartozásairól, a hitelállományról nem közölt adatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.