A Mecsek Füszért jó évet zárt és válságban is fejleszt

Pekó László beszámolt arról, hogy a 121 Coop kiskereskedelmi és 14 C+C áruházat, 5 hűtőházat, 2 nagykereskedelmi raktárt üzemeltető cég tavaly az előző évinél 3,1 százalékkal magasabb, 29,4 milliárd forint árbevételt és 360 millió forint nyereséget könyvelhetett el, s 2009-re is hasonló eredményt tervez. Megjegyezte, hogy a társaság bár számít a forgalom csökkenésére, ennek mértékét még nem tudja megjósolni.

Siker a válság közepette

Az igazgatóság elnöke sikerként értékelte, hogy a 60 éve működő Mecsek Füszért a pénzügyi válság, a devizaárfolyamok kedvezőtlen hatása és az egyre erősebb árverseny mellett is megőrizte pénzügyi stabilitását, sőt 2008-ban 8 áruház nyitásával bővítette hálózatát.
Elmondta, hogy az idén mintegy 500 millió forintot költenek fejlesztésekre. Már megkezdték kiskereskedelmi áruházaik komplett felújítását, egy új budapesti hűtőház kialakítását, nagykereskedelmi raktáraik árumozgató gépeinek cseréjét, valamint az egységes Coop bolti informatikai rendszer kiépítését is. Az igazgatóság elnöke kitért rá, hogy jelentős leépítést nem terveznek, a válságban is igyekeznek megtartani dolgozóikat. Jelenleg mintegy 1300 alkalmazottjuk van, 60 százalékuk 4, 6, vagy 7 órás részmunkaidőben dolgozik, s nem kizárt, hogy a részmunkaidősök aránya tovább nő a jövőben.

Csaknem 400 milliós nyereség

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Mecsek Füszért többségi tulajdonosa, a Szabolcs és Borsod megyében működő Nyírzem-Coop Zrt. 2008-ban mintegy 8 milliárd forint árbevétel mellett 380 millió forintot nyereséget ért el, s az elmúlt hetekben részesedést szerzett a Mezőkövesdi Ker. Coop Zrt.-ben. A 117 üzlettel rendelkező Nyírzem az idén 420 millió forintot költ informatikai beruházásokra. Ennek részeként új ügyviteli és központi boltirányítási rendszert vezet be, boltjaiban vonalkódos pénztárgépeket helyez üzembe. A sajtótájékoztatón jelen volt Murányi László a Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatója, aki elmondta, hogy a 700 kis- és középvállalkozást tömörítő és 30 ezer embert foglalkoztató cégcsoport tavalyi forgalma 500 milliárd forint volt, 14 százalékkal magasabb az előző évinél, fejlesztésekre pedig mintegy 3 milliárd forintot költöttek. A Coop üzletláncnak 3000 boltja van országszerte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.