A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács döntései

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács közgyűlési mandátumot adott ki a Kisalföld Volán Zrt. és a REORG Zrt. közgyűlésére, melyről részletesebb tájékoztatást az adott társaságok nyújtanak a közgyűlést követően.

Alapítói határozatok

Az NVT alapítói határozatot adott ki a Concordia Közraktár Kereskedelmi Zrt., az EX-VÁ Kft., a Magyar Tejgazdasági, a Kisrókus 2000 Nonprofit Kft., Kísérleti Intézet Kft., az ATEV Fehérjefeldolgozó Zrt., a Millenáris Nonprofit Kft., a Nemzeti Lóverseny Kft., a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft., az OFFI Zrt., a VEIKI Zrt., a Kopint-Datorg Zrt., a Sportlétesítmények Zrt., a MAHART-Szabadkikötő Zrt. és a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. részére, egyebek között a 2009. évi üzleti tervek elfogadása tárgyában.
Az állami vállalatok 2009. évi osztalékfizetési terve még nem ismert – mondta Száraz Gábor, az NVT szóvivője. Hozzátette: a 2008. évi osztalékterv 8,78 milliárd forint volt, a tényleges összeg ennél jóval többet, 35,09 milliárd forintot tett ki, ami a Magyar Villamos Művek többlet eredményének köszönhető.

Megőrizni a foglalkoztatási színvonalat

A szóvivő emlékeztetett Gyurcsány Ferenc tavaly október végén közölt kérésére, amely szerint az idei üzleti tervek illetve az osztalékterv összeállításánál a vállalatoknál őrizzék meg a foglalkoztatás mai színvonalát a lehető legteljesebb
körben. A miniszterelnök az egyik legnagyobb kockázatnak a
munkahelyek tömeges megszűnését nevezte, s célként fogalmazta meg, hogy az állami vállalati körben ezt lehetőleg minimalizálják.

Matrica: bizományosi szerződés

Az NVT ülésén a testület megállapította, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által kiírt, „Bérlemény 700 fő irodai elhelyezésére” tárgyában lefolytatott, hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás érvényes és eredményes, a nyertes az összességében legjobb ajánlatot benyújtó társaság.
Az NVT elfogadta az Állami Autópálya Kezelő Zrt. gyorsforgalmi utak használati díjának megfizetésére szolgáló „elektronikus matricák” értékesítése tárgyában kötendő bizományosi szerződést, továbbá a díjköteles utak úthasználati jogosultsásának ellenőrzéséhez szükséges adatgyűjtésre és a pótdíjak beszedése tárgyában megkötendő megbízási szerződést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.