Abony-Fegyvernek között 2015-re M4-es

A fideszes politikus emlékeztetett rá, hogy március 5-én, a szolnoki megyeházán az érintett megyei közgyűlések elnökei, országgyűlési képviselői és települési polgármesterei aláírtak egy levelet, amelyben az M4-es gyorsforgalmi út említett szakaszának gyorsabb megvalósítását kérték a miniszterelnöktől és a szaktárcáktól.

Legyenek tervek 2010-ben

A kérés lényege az volt: az útszakasz és a tiszapüspöki Tisza-híd tervei készüljenek el 2010-ben, a terület megszerzése történjen meg 2011-ben, hogy a kivitelezési munkák 2012-ben indíthatók legyenek. A kezdeményezésre a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumtól Csepi Lajos szakállamtitkár még a kormányváltás előtt írta meg a tárca válaszát. A levélben a megvalósítás legkorábbi céldátumát 2015-re teszi. Jelzi, hogy mivel a projekt Natura 2000-es területeket érint, a hatósági eljárásban ennek kezelése meghatározó. Ha brüsszeli egyeztetés is szükségessé válik, akkor a megvalósítás dátuma kitolódhat.

Pályázat a projektek támogatására

Fejér Andor beszámolt arról is, hogy a Heves és a Szolnok megyei önkormányzat elnöke, valamint az érintett települések polgármesterei 2009. február 12-én, Jászberényben szándéknyilatkozatot írtak alá a Hatvan-Jászberény-Szolnok 32. számú főútvonal 11,5 tonnás tengelynyomásra alkalmassá tételének, illetve a 31. és 32. számú főút Jászberényt elkerülő szakasza III. üteme megépítésének mielőbbi megvalósítása érdekében. A kezdeményezését a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium kedvezően fogadta. Csepi Lajos szakállamtitkár válaszlevele szerint a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. pályázatot nyújt be a projektek előkészítésének támogatására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.