Aranytojás Díj a Gergely Food-nak

A díjjal azokat a vállalatokat jutalmazza a Compassion in World Farming partnerszervezeteivel, amelyek áttérnek a nem ketreces tartású baromiaktól származó tojás forgalmazására, felhasználására.

Másodszor adták át

A Magyarországon másodszor átadott Aranytojás Díjat a Gergely Food Kft. azzal érdemelte ki az idén, hogy vállalta, 2012 után csak mélyalmos tartású baromfifarmról származó tojást használ fel a bagi tésztagyárában – mondta Kalmár Piroska. Az európai és hazai elismerést Gergely János ügyvezető igazgató vette át. Kalmár Piroska elmondta, hogy egyesületek közreműködésével tavaly négy vállalat érdemelte ki Magyarországról az elismerést.

Kiszabaduló tojótyúkok

A Gergely Food Kft.-nek köszönhetően 8 ezer tojótyúk szabadul ki a ketrecből évente a tésztaüzem állatbarát üzletpolitikájának eredményeképpen. Gergely Tamás, a családi vállalkozás társtulajdonosa elmondta, hogy a Fauna Egyesülettől kapták meg azoknak a telephelyeknek a címét, amelyek nem ketreces tojásokat termelnek. Az állatjóléti cselekedeten kívül a nem ketreces módon tartott baromfik tojásának minősége jobb, ebből az alapanyagból jobb minőségű tésztát lehet előállítani.

Tavaly 150 milliós forgalom

A Gergely Food Kft. tavaly 150 millió forint forgalmat ért el tésztagyártásból, amely mintegy 10 százalékos növekedés. Termékeinek nagy részét hazai piacon, elsősorban a CBA és a Coop-hálózatokban értékesítik, de nagykereskedők közvetítésével exportálnak szlovák és román piacra is. Az európai elismeréseket április 28-án adták át Párizsban, 70 díjazottnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.