Az őszi fesztiválokon az Agrármarketing Centrum

Október 9-11. között 7. alkalommal rendezik meg Siófokon a Tojás Nemzetközi Világnapja a Nemzetközi Tojásfesztivált. A háromnapos fesztivál célja a tojás népszerűsítése, marketingjének erősítése, illetve a gazdag őszi programokkal a balatoni idegenforgalmi szezon meghosszabbítása. A szervezők arra is törekszenek, hogy a tojással kapcsolatosan kialakult tévhiteket eloszlassák, visszaállítsák az  egészséges táplálkozásban elfoglalt helyét. Az AMC szabad területen összesen közel 200 négyzetméteren jelenik meg. A résztvevők között megtalálhatók a bort, pálinkát, húst, sajtokat, rétest és kenyérlángost bemutató cégek, emellett a biotermelők is megjelennek biomézzel és biocsírával. A kiállítás látogatói megkóstolhatják és vásárolhatják is a bemutatott termékeket.

Idén is lesz kolbászfesztivál Csabán

Tizenharmadik alkalommal tartják meg a Dél-alföldi Régió legnagyobb szakmai és szórakoztató rendezvényét, az október 22-25. között a békéscsabai Csabai Kolbászfesztivált. Az esemény rangját az elevenen élő és vonzó hagyományok jelentik, amennyiben a fesztivál központjába a csabai kolbász készítését, a disznótoros hagyományokat, a közösségi ünnepeket és gasztronómiai hagyományokat helyezik. Az ország egyik legsikeresebb rendezvényére érkezők számát előzetesen 75 ezerre becsülik. Tavaly 420 háromfős csapat mérte össze kolbászkészítő tudását. A közösségi megjelenést, 12 élelmiszeripari cégnek az AMC 119 négyzetméteren teszi lehetővé. A kolbászfesztivál részeként, az elmúlt évekhez hasonlóan élelmiszeripari és mezőgazdasági kiállításra is sor kerül. A kínálat felöleli a húselőállítás- és feldolgozás teljes vertikumát, az alap-, félkész- és késztermékek bemutatását, az állattartási, élelmiszer-feldolgozási technológiák megismertetését és a mindezekhez szorosan illeszkedő szolgáltatásokat.

HÍR Program és KMÉ Védjegy

A napokban lezajlott Etyeki Kezes-Lábos rendezvényen résztvevő AMC eredeti célkitűzéseinek összhangját igazolja, hogy az intézmény idén másodszor is csatlakozott a színvonalas eseményhez. Idén 12 cégnek biztosított  kiállítási lehetőséget a Hagyományok-Ízek-Régiók Programba illeszthető, valamint a Kiváló Magyar Élelmiszer Védjeggyel ellátott termékek népszerűsítésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.