Breisgau-Hochschwarzwald járás bemutatkozik Hódmezővásárhelyen

A kiadvány bemutatja a Németország legszebb vidékei közé tartozó Breisgau- Hochschwarzwald járás látnivalóit, turisztikai nevezetességeit, bepillantást enged művészetébe,  kultúrájába és szemlélteti a járás nemzetközi hírű badeni konyháját. A járás területén 49770 hektáron 3811 üzem folytat mezőgazdasági tevékenységet. Az enyhe klíma elsősorban a szőlő és gyümölcstermesztésnek kedvez, de jelentős a tehenészet és a tejtermelés szerepe is.

Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon bemutatják a járás értékes mezőgazdasági projektjeit. Ilyen például a Baden-Württemberg tartomány „Plenum” projektje, ami a természet és a környezet fenntartását a lakosság, a  különböző egyesületek, hatóságok, közösségek és lelkes magánszemélyek szoros együttműködésével terveznek megvalósítani. A projekteket ugyanis közösen kell kidolgozni, összekötve a gazdasági célokat a természetvédelemmel, aminek mottója a „környezetvédelem a természetbarát műveléssel.” Ezenkívül olyan vállalkozást is megismerhetnek a látogatók, amelyben a gazdák egy helyi sikeres márkához csatlakozva környezetkímélő módon előállított élelmiszereket,  például kaiserstuhli kenyeret, fagylaltot, dióolajat, mézet – egy közös minősítő jelzéssel értékesítenek.

A német gazdaságokban történő közvetlen értékesítésről is tájékoztatást adnak és  szórólapokon ismertetik a rendszert.  A direktmarketing a főfoglalkozás lényeges kiegészítője. A járásban régi hagyománya van a heti vásároknak, a tanyasi boltoknak csakúgy, mint az út menti árusító helyeknek. A járás egyik felkért szakértőnője számítógépes prezentáció segítségével mutatja be a falusi gazdaságok közvetlen értékesítésének gyakorlatát. A kiállítás alkalmából a III-as csarnokban található német standon az  érdeklődőknek lehetőségük lesz megkóstolni a világhírű feketerdő sonkát és cseresznyepálinkát. Ezen kívül számos más meglepetéssel várják a kedves látogatókat a kiállítási asztaluknál, akiknek érdeklődését remélhetőleg felkeltették a Breisgau – Hochschwarzwald járási termelők.

„Közvetlen értékesítés a termelői gazdaságokban, egy német mezőgazdasági szakember beszámolója” címmel a kiállítás mindhárom napján délután 3 órakor projektoros előadást tartanak a német szakemberek az érdeklődők számára az I-es  Kiállítói Csarnok tanácstermében a Lovas Espressoval szemben. A tájékoztató rendezvény szervezésében a Csongrád megyei Agrárkamara működik közre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.