Civilek kezébe került a Nemzeti Lovarda

A budapesti, Kerepesi út 7. szám alatti ingatlan a Nemzeti Lovardáért Közhasznú Alapítvány fennhatósága alá került, az üzemeltetést az alapítvány 100 százalékos tulajdonában lévő gazdasági társaság, az N. L. Sportlétesítmény Kft. végzi.

Szűkültek a lehetőségek

Az ügyvezető igazgató ismertette: a 130 éves létesítmény sorsa 2006-ban vált bizonytalanná, amikor az akkori működtetőnek, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumnak szűkültek a pénzügyi lehetőségei. Azóta a Nemzeti Lovarda üzemeltetésének finanszírozása csak nehezen volt megoldható.

Működtetés és fejlesztés

Az N. L. Sportlétesítmény Kft. projekttársaság célja: a létesítmény önfenntartó működtetése, illetve a későbbiekben a szükséges fejlesztések elvégzése. A Nemzeti Lovardát a kft. a magyar „lovas társadalom” rendezvény- és tudásközpontjává kívánja tenni. Így ez a létesítmény központi elhelyezkedésének köszönhetően a lovas szakágak – például az öttusa – és azok versenyeinek központjává válhat. Emellett konferenciákat és rendezvényeket is kívánnak szervezni.

Jövőre árbevétel-növekedést terveznek

Az idén a N. L. Sportlétesítmény Kft-nél mintegy 75-80 millió forintos, jövőre pedig már a 100 millió forintos árbevételre számítanak. Már az idén szeretnének megvalósítani egy 20 millió forintos beruházást is. Ennek során felújítják a fedeles lovardák talaját, valamint egy új jártató gépet vásárolnak – közölte Sarbu András.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.