Erdőtelepítési program vezetői prémiumokból

A program idei tavaszi első ütemében közel 600 hektár erdőt telepítenek az országban, az ősszel és jövő tavasszal pedig – a források rendelkezésre állásának függvényében – összesen mintegy 4500 hektár erdő telepítésére kerül sor, arra előzetesen alkalmasnak minősített területen – tette hozzá.

Jó úton járunk az erdőtelepítésekkel

Nagy János professzor, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnöke szerint Magyarország jó úton jár az erdőtelepítésekkel, amivel a jövő generációját szolgálja. Utalt rá, hogy a 19 hazai erdőgazdaság tavaly eredményes évet zárt, az állami portfólióban az erdészetek erősek, jól működnek.

Eddig 350-400 prémium-felajánlás

Benedek Fülöp, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta: a többségi állami tulajdonú társaságok vezetői és helyettesei eddig 350-400 prémium-felajánlást tettek, ezáltal mintegy kétmilliárd forint jut az idei és a jövő évi erdőtelepítésekre.

Országosan 2 éves program

Kaknics Lajos arról tájékoztatott, hogy az ország egész területére kiterjedő mintegy 2 éves program keretében az erdőtelepítési feladatokat a tartós állami tulajdonban lévő 19 erdőgazdasági társaság végzi. A Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye állami tulajdonú erdeit kezelő Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. több mint 100 hektár erdő telepítését tervezi a tavasszal.

Debreceni Erdészet: 22 hektár

Ebből a program indításának helyet adó Debreceni Erdészet területén 22 hektár erdősítését végzik majd el. A munkák egy időben kezdődnek a Debreceni, a Gúthi, a Nyírbátori, a Baktalórántházi és a Nyíregyházi Erdészet területén, ahol a nyírségi erdőgazdasági tájra jellemző fő fafajokat (kocsányos tölgy, akác, nemes nyár, fehér nyár, szürke nyár, magas kőris, erdei és fekete fenyő) ültetnek el – fűzte hozzá a vezérigazgató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.