Európa egyik legnagyobb biotech kiállítása Budapesten

A magyar befektetésösztönzési és kereskedelemfejlesztési ügynökség, az ITD Hungary közleménye szerint Magyarország Írországgal szállt versenybe a tízéves múltra visszatekintő, eddig évente Izraelben rendezett kiállítás európai megszervezéséért.

Időpont: 2010

A Biomed Izrael európai megfelelőjét 2010. április 19-21. között rendezik meg, fő témái az onkológia és gyulladásos megbetegedések terén végzett gyógyszerfejlesztések, valamint a kardiológiai és ortopédiai orvosi eszközök újdonságai lesznek.
A Biomed Izrael kiállításon tavaly hatezren mutatkoztak be, így a budapesti “kis testvér” méltán pályázhat majd Európa egyik legnagyobb kiállításának címére. Ez eddigi legjelentősebb seregszemléken, a BIO-Europe és a BIO-Europe Spring kiállításokon 2.400, illetve 1.400 résztvevőt regisztráltak, hasonló részvételre számítanak a 2010-es budapesti eseményen is a szervezők.

Magyarországon dinamikus?

Az ITD Hungary szerint a biotechnológia az egyik legdinamikusabban fejlődő iparág Magyarországon. Az elmúlt években duplájára nőtt a biotechnológiai cégek száma, jelenleg mintegy 120 vállalkozás működik Magyarországon.
Az ITD Hungary közreműködésével az idén a világ legjelentősebb kiállításain jelenhetnek meg a szektor képviselői, így például a májusi atlantai BIO 2009-en és a bécsi BIO-Europe kiállításon, amelyre novemberben kerül sor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.