Felére csökkent a Metro csoport bevétele

Az árbevétel egy részleg, a Galeria Kaufhof áruházak kivételével nőtt, átlagosan bő hat százalékkal; a leginkább a Real hipermarketekben és a szintén a Metro csoporthoz tartozó, háztartási és szórakoztató elektronikai cikkeket forgalmazó Media Markt és Saturn üzletekben. A Metro cégcsoporthoz a Metro Cash and Carry áruházakon kívül a Real, a Media Markt, a Saturn és a Galeria Kaufhof áruházak tartoznak. 

Magyarországon megy a Cash and Carry

Tavaly két százalékkal mintegy 218 milliárd forintra növelte nettó árbevételét a német Metro kereskedelmi hálózat a Cash and Carry üzletágban Magyarországon. A Metro Kereskedelmi Kft. 1993 óta működik Magyarországon, 13 áruházában 2.600 munkavállalót alkalmaz. A Metro nagykereskedelmi üzletágának értékesítése globális szinten 4,6 százalékkal, 33,1 milliárd euróra nőtt 2008-ban, az adózás előtti eredmény pedig 6,8 százalékkal 1,3 milliárd euróra emelkedett.

További terjeszkedés

Eckhard Cordes ügyvezető igazgató közölte, terveik szerint jelentősen csökkentik a költségeket, s a következő három évre 1,5 milliárd euró bevételt várnak. A Metro 80 új egységet nyitna 2009-ben; a tervek szerint 20 Cash and Carry élelmiszerüzletet, tíz Real hipermarketet és összesen félszáz Media Markt, illetve Saturn áruházat. A Metro – a világ öt vezető kiskereskedelmi hálózatának egyikeként – 32 országban 2.200 üzletet tart fenn 300 ezer dolgozóval.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.