Fesztiválkatlan épül Tokajban

Májer János, a város polgármestere a projekt támogatási szerződésének aláírásakor arról beszélt: vállalják a szerződésben dokumentált feltételeket, és bíznak abban, hogy az egykori kőfejtő helyén megépülő a hatalmas létesítmény csábítani fogja a turistákat.

Szabadtéri színház is lesz

A városközponthoz és a Bodroghoz egyaránt közel fekvő, külszíni bányakatlanban megépülő kulturális létesítményben helyet kap egy csaknem 2500 fő befogadására alkalmas szabadtéri színház, egy 860 négyzetméteres kiállítótér, valamint parkoló és kiszolgáló épületsor. A Fesztiválkatlan látogatóinak száma az elképzelések szerint az ötödik évre eléri a 150 ezer főt. Ahhoz, hogy ekkora létszámú vendégsereget fogadjanak, megfelelő mennyiségű szállás is kell a városban, ehhez járul majd hozzá az a két, egyenként 170 ágyas hotel, amelyhez szintén kapott támogatást a borok fővárosa, és amelyeket magánbefektetők építenek majd – tette hozzá Májer János.

Gazdasági célokat is szolgál

A tokaji Fesztiválkatlan elnevezésű kiemelt projekt támogatási szerződését a tokaji polgármester mellett Szabó György szocialista országgyűlési képviselő, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke és Francsics László, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével. Szabó György elmondta: a Tokaji Fesztiválkatlan kialakítása hozzájárul az Észak-Magyarországi Operatív Program társadalmi-gazdasági céljaihoz. A projekt egy nemzetközi szinten is versenyképes turisztikai terméket hoz létre, építve a régió sajátos kulturális örökségeire és természeti értékeire.

Több uniós támogatású beruházás a térségben

A Fesztiválkatlannal egy olyan kulturális rendezvényközpont jön létre, amely a térségben mind befogadó képességében, mind környezetében, elhelyezkedésében egyedülálló. A projekt nyomán új munkahelyek létesülnek, a turisztikai attrakcióhoz kapcsolódó szolgáltatások pedig számos vállalkozásnak adnak majd munkát a térségben. A tokaji Fesztiválkatlan nem az egyedüli, uniós támogatással megvalósuló beruházás a borairól méltán nemzetközi hírű városban és környékén. A Nemzeti Fejlesztési Terv részeként, 929 millió forintos EU-támogatással 2008 nyarára épült fel Tokaj új kulturális és konferenciaközpontja. Az Összefogással Tokaj Világörökségéért program részeként pedig, összesen több mint 2,2 milliárd forintos uniós forrásból a borvidékhez tartozó 13 település összefogásával térségi turizmusfejlesztési programot dolgoztak ki és valósítottak meg.

Utolsó kapcsolódó hírek:
Egymást erősítik a fejlesztések a szobi kistérségben ÚMVP támogatási kérelmek – hasznos tanácsok Egymásra építenék fejlesztéseiket a tolnaiak Technológiai fejlesztések a mezőgazdaságbanDél-Balaton: a legvonzóbb a templomfelújítás volt ÚMVP – Nagy vállalkozói érdeklődés Dél-Baranyában Falunapokkal az idegenforgalomért a Maros-völgyében ÚMVP – Szakkönyvekre is jut uniós pénz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.